Aquest dilluns, coincidint amb Sant Jordi, es va inaugurar oficialment la nova Calella Televisió, en període de proves des del passat 4 d’abril. La nova cadena neix arran del tancament, el passat 29 de febrer, d’m2tv, a causa de la renúncia de diverses poblacions pel seu cost “inassumible”. Per això, Ràdio Calella Televisió (RCTV), que proveïa continguts la cadena pública de l’Alt Maresme de des del seu inici a l’octubre del 2009, ha decidit impulsar un canal per internet.

De moment, a calellatv.cat es poden visionar diversos programes a la carta (entre ells els plens municipals i informatius locals), però a curt i mitjà termini l’objectiu és emetre en directe alguns dels principals actes de la ciutat. La nova televisió està dissenyada per veure’s a ordinadors, televisions connectades i dispositius mòbils.

Per tirar endavant el projecte, el pressupost de RCTV s’ha rebaixat un 24% (per la pèrdua d’uns 90.000 euros provinents del Consorci Teledigital Maresme Nord), i el seu contracte-programa és de 267.000 euros. Perquè fos viable sense tocar la plantilla, els 14 treballadors s’han hagut de rebaixat el salari i els horaris un 18%.