Aquest dimecres finalitzen les emissions d’m2tv, la cadena pública de l’Alt Maresme, a causa de la renúncia de diverses poblacions pel seu cost “inassumible”. Per compensar el seu tancament, Ràdio Calella Televisió (RCTV), que proveïa continguts m2tv de des del seu inici, a l’octubre del 2009, ha decidit impulsar un canal per internet. Calella TV començarà a emetre en proves al març i es presentarà oficialment el 23 d’abril; posteriorment anirà desenvolupant la seva programació.

Aquesta aposta arriba després que el consell d’administració de RCTV hagi explorat diferents escenaris per tal de mantenir la televisió local. El nou projecte audiovisual per a la població també contempla la potenciació de Ràdio Calella.

La plantilla es rebaixa el sou un 18%

El tancament d’m2tv suposa una rebaixa del pressupost de RCTV d’un 24%, per la pèrdua d’uns 90.000 euros provinents del consorci. El nou projecte, amb un contracte-programa de 267.000 euros, és “econòmicament viable”, segons l’empresa municipal.

Aquesta viabilitat ha estat possible en part als 14 treballadors, que aquest dilluns van aprovar una rebaixa del 18% del salari i els horaris. Inicialment, l’Ajuntament havia proposat una retallada del 21% per mantenir els llocs de treball.