Després de 26 anys, aquest dijous a quarts de deu del vespre, el senyal de TV3 es va deixar d’emetre al País Valencià. L’entitat propietària dels repetidors, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha decidit posar fi a les emissions de TV3 davant les “renovades amenaces” de noves multes del Govern de Francisco Camps.

Les emissions de TV3 al País Valencià sempre han resultat incòmodes per al Govern de torn, fos socialista o popular –tot i que per diferents motivacions diferents–, per la qual cosa s’han intentat dificultar o directament clausurar. Amb l’arribada de la TDT semblava que finalment es podria regularitzar la situació, però l’obstinació de l’Executiu valencià contra ACPV s’ha imposat i ha provocat que les emissions finalment hagin cessat.

Nombrosos webs i blogs aquest divendres s’han llevat en negre en senyal de dol. Entre ells VilaWeb, que ha deixat d’emetre durant 24 hores. A Twitter s’ha creat l’etiqueta #sensesenyal per manifestar l’opinió sobre el tancament de TV3 al territori valencià.