El portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha avançat que el president de la Generalitat, Artur Mas, es reunirà amb el seu homòleg valencià, Francisco Camps, el proper 20 d’abril. Entre altres temes, Homs ha confirmat que en la trobada, que tindrà lloc a Vaelència, s’abordarà el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià i la reciprocitat televisiva entre ambdós territoris.

Tot i que no ha detallat com s’enfocaran les converses ni si intueix que fructifiquin, Homs ha reiterat que el Govern català farà tot el que estigui al seu abast per aconseguir que TV3 es vegi al País Valencià i Canal 9 a Catalunya.

En aquest sentit, el portaveu català ha posat com a exemple l’acord de reciprocitat amb el Govern balear. A banda, ha avançat que el secretari de Comunicació, Josep Martí, ha mantingut converses amb l’Executiu de l’arxipèlag per incloure en l’acord Eports3, el nou canal esportiu de Televisió de Catalunya.

A preguntes dels periodistes, Homs ha admès que la ILP Televisió sense Fronteres, impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i actualment paralitzada al Congrés dels Diputats, seria “una sortida interessant d’explorar”.

Amb tot, a dit que està per veure “quina actitud acaba tenint al final” el Govern central. En aquest sentit, Homs ha argumentat que “els fets demostren que fins ara el Govern socialista a nivell espanyol tot això s’ho ha mirat molt de lluny i amb molt poc interès”.