El ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar el passat dilluns iniciar el procés per dissoldre i liquidar l’empresa municipal Informació i Comunicació de Vilanova SA Municipal (ICVSAM), que gestiona Canal Blau.

Amb la dissolució, la gestió de la radiotelevisió pública del Garraf, així com la seva plantilla, seran assumides per l’EPEL d’innovació de les TIC i multimèdia Neàpolis, l’edifici de la qual ja fa sis anys que acull els estudis de Canal Blau.

El regidor de Comunicació de Vilanova, Gerard Figueras, va argumentar que aquesta integració d’empreses municipals té per objectiu “renovar i enfortir la tasca de servei públic” dels mitjans, a més de garantir-ne la sostenibilitat. Figueras també va explicar que l’operació “vol aportar criteris d’innovació social, perquè és l’hora d’aportar innovació tecnològica i perquè els mitjans de comunicació públics han de ser una eina important de recuperació econòmica de la ciutat”.

La dissolució de l’ICVSAM i la integració a Neàpolis va ser aprovada amb els vots del govern municipal (CiU) i l’abstenció de la resta de grups (PSC, PP, CUP i ICV-EUiA).