Capçalera dedica un especial a la ràdio [foto: Maria Cerezuela].
“Una de les coses que es posa de manifest amb aquest número és la capacitat de la ràdio per a ancorar-se i enfortir-se al llarg del temps”, ha expressat Joan Maria Morros. La revista especial, doncs, fa un treball per tal d’analitzar el paper d’aquest mitjà en el darrer segle i presentar els canvis que ha viscut en primera persona. Jordi Rovira ha recordat els episodis que s’han succeït en els últims 100 anys, des d’una república a dues dictadures, una guerra civil, diferents conflictes arreu del món i, els últims anys, la pandèmia. Per això, ha dit, “la ràdio ha patit i s’ha adaptat tot el que ha pogut per tal de seguir funcionant malgrat tots els problemes que això suposa”.
Joan Maria Morros i Jordi Rovira han presentat l’edició especial de Capçalera [foto: Maria Cerezuela].
La novetat del número i que connecta el paper amb l’àudio són els codis QR a cada article d’opinió, a través dels quals els autors fan l’obertura de cada peça. “És una revista especial que es pot llegir i que també es pot escoltar”, ha asseverat Rovira, mentre que el degà ha recordat que es tracta “d’un treball per tal que l’àudio i la ràdio estiguessin presents en aquest número”.
En l’acte s’han pogut escoltar tres articles d’opinió que es podran llegir i sentir al número imprès de l’edició especial de Capçalera.