Javier Cárdenas continua endavant amb la seva denuncia contra el director d’eldiario.es, Ignacio Escolar, i els subdirectors Gumersindo Lafuente i Neus Tomàs, per suposadament vulnerar el seu dret a l’honor per diversos articles publicats a Vertele sobre el comunicador i el programa que dirigia i presentava a La 1 fins la passada temporada, Hora punta.

Després de no arribar a un acord en la demanda de conciliació prèvia, el Jutjat de Primera Instància número 1 de Madrid ha citat a comparèixer en judici a la part demandada, explica el digital.

Cárdenas demana a la justícia que “s’acordi la prohibició que les parts demandes realitzin, emetin noves manifestacions o publicacions” sobre ell, així com una rectificació de les informacions publicades i una indemnització de 60.000 euros pels “danys morals i perjudicis” causats.

Entre els articles que cita la denúncia hi ha Cárdenas, de condenado por el Constitucional a protegido de TVE, un perfil on es repassava la seva trajectòria i algunes de les polèmiques que ha protagonitzat. Sobre aquest, l’escrit de l’advocat assenyala que és “un extens article, dedicat exclusivament a embrutar i fer mofa de la (impecable) carrera professional de Don Francisco Javier Cárdenas”.