El consell d’administració de RTVE ha nomenat Eladio Jareño nou director de TVE en substitució de José Ramón Díez, que va dimitir el passat 25 de febrer. El seu nomenament s’ha produït a proposta del president de l’ens, José Antonio Sánchez, i ha rebut el suport de sis dels nou consellers de l’ens, tots ells nomenats pel PP.

Eladio Jareño és el director de RTVE Catalunya, càrrec que va assumir el novembre de 2014 després de sis anys com a director de comunicació del PPC i assessor d’Alícia Sánchez-Camacho. Aquesta etapa amb els populars, per cert, ha estat omesa en la trajectòria de Jareño feta pública per RTVE.

Abans de la seva etapa al PP, el periodista ja havia estat director de TVE a Catalunya i delegat territorial de RTVE entre 2003 i 2004, coincidint amb Sánchez com a director general de la corporació, i sota mandat al Govern espanyol de José María Aznar. Posteriorment, arran de l’arribada del PSOE, Eladio Jareño va passar a ser director de programes infantils i juvenils de TVE (2004-2008), fins que va fitxar pel PP català.

Jareño va iniciar la seva carrera professional com a portaveu oficial de la seguretat dels Jocs Olímpics de Barcelona i responsable d’imatge i comunicació de la Seguretat Olímpica i dels Jocs Paralímpics, depenent del Ministeri de l’Interior (1991-1992). Després va ser assessor de premsa del Governador Civil de Barcelona (1992-1996), director de comunicació de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya (1996-2002) i director de gabinet de la Delegació (2002-2003).

Un mandat curt ple de polèmiques

Tot i el poc temps com a director de RTVE Catalunya (un any i quatre mesos), la segona etapa de Jareño a Sant Cugat ha estat marcada per la polseguera aixecada amb algunes decisions. A banda del seu propi nomenament després de sis anys com a cap de premsa del PP, les primeres polèmiques van ser l’acomiadament fulminant de Cristina Puig (que posteriorment va ser declarat improcedent) i l’expedient disciplinari obert a Francesc Cruanyes per escriure al Diari de Girona i el setmanari Empordà.

Després, el Consell d’Informatius de TVE va demanar la seva destitució per censurar la declaració al Parlament del director de Método 3 quan va acusar Sánchez-Camacho i el seu entorn (del qual Jareño en formava part) de ser els responsables de la gravació de La Camarga.

A més, UGT va denunciar que el seu retorn a la radiotelevisió pública s’havia produït de forma irregular, ja que segons una instrucció de l’Estatut Intern de Directius de RTVE no es podia reincorporar fins al cap de deu anys en lloc dels sis que havien passat. En aquest cas, un informe de l’Advocacia General de l’Estat va concloure que la instrucció era un instrument de fixació de directrius internes que no creava drets ni obligacions, i la Fiscalia Anticorrupció va arxivar la denúncia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram