El president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, ha escollit Carmen Sastre Bellas com a nova defensora de l’espectador, l’oient i l’usuari de mitjans interactius de RTVE. Substituirà en el càrrec Elena Sánchez Caballero, que conclou el seu segon mandat de tres anys en el càrrec, i que va posar en marxa el servei el maig de 2008.

Carmen Sastre ha desenvolupat tota la seva carrera professional a RTVE, on actualment és directora de relacions institucionals. La periodista va treballar durant més de 25 anys als serveis informatius de TVE, la major part en l’àrea d’economia i laboral, com a redactora, cap adjunta i cap d’àrea durant set anys. A més ha estat cap de l’àrea de nacional, directora del programa d’economia del Canal 24 Horas i assessora del consell d’administració.

Durant els sis anys com a defensora, Sánchez Caballera ha atès més de 90.000 comunicacions amb les queixes i els suggeriments del públic. La seva activitat, a més, des de fa cinc anys es visibilitza al programa RTVE responde. El programa de la defensora, que emet mensualment La 2. A banda, trimestralment elabora un informe per al consell d’administració on es reflecteixen les principals queixes i apreciacions del públic, les explicacions de la direcció, i les recomanacions o pronunciaments que ha considerat sobre el servei públic.