El consell d’administració d’El Mundo ha acordat el cessament del seu director, Pedro J. Ramírez, que continuarà vinculat al diari que va crear el 1989, almenys de moment. Serà substituït per Casimiro García-Abadillo, fins ara vicedirector. Aquest dimecres al vespre, Ramírez va comunicar als caps de secció la mesura exigida per l’empresa italiana propietària d’El Mundo, RCS Mediagroup, i la va atribuir a les “pressions dels poders”.

Malgrat no ho va explicitar, com a rerefons hi ha les tensions que manté amb el Govern i el PP, especialment arran del cas Bárcenas, sense oblidar la Casa Reial i les informacions del cas Nóos. Segons diversos digitals, Ramírez podria ser indemnitzat amb entre 20 i 25 milions d’euros.

Pedro J. podia dificultar les opcions de futur d’El Mundo

El seu acomiadament, però, tampoc ha acabat de ser una sorpresa, doncs ja es venia remorejant des de feia mesos. A banda de les possibles pressions polítiques, hi ha un altre factor que hauria portat RCS a prescindir del director d’El Mundo, i és la difícil situació econòmica que travessa el diari.

Segons diverses fonts del sector, hi ha dues opcions de futur sobre la taula per a la capçalera, i ambdues passaven per fer fora de la direcció Pedro J., la figura que les dificultava. Per una banda, RCS podria estar negociant amb l’entrada a Unidad Editorial d’un fons d’inversió, i per l’altra ha revifat la possible fusió amb l’ABC, operació descartada per Vocento el passat juny, entre altres motius per l’hostilitat d’El Mundo amb el Govern espanyol i la Casa Reial.

El nomenament de García-Abadillo s’especula com l’intent de suavitzar la línia editorial d’El Mundo. El nou director va treballar a Diario 16 amb Pedro J., i es va unir al projecte primer com a redactor en cap del diari, després com a director adjunt, i des del 2004 com a vicerector.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram