El passat 11 de setembre va ser el 20è aniversari de Catalunya Informació, el canal de notícies ininterrompudes del grup Catalunya Ràdio. L’emissora pionera i líder en el seu gènere commemorarà l’efemèride aquest dijous, a partir de les 7 del matí, amb 24 hores de programació especial.

Durant la jornada, Catalunya Informació emetrà entrevistes amb nombroses personalitats dels àmbits polític, social, cultural, científic i esportiu, sense oblidar repassar l’actualitat informativa, que dijous se centrarà principalment en la reunió a Madrid entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Entre altres personalitats, dijous Catalunya Informació entrevistarà els expresidents Jordi Pujol i José Montilla; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia; els alcaldes de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa; els presidents del Barça, Espanyol i Joventut de Badalona; l’artista Miquel Barceló; la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; el cardiòleg Josep Maria Caralps; els secretaris generals a Catalunya de la UGT, Josep Maria Álvarez, i de CCOO, Joan Carles Gallego; el senador del PNB, Iñaki Anasagasti, i el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà.

Un model pioner d’èxit

Catalunya Informació va ser la primera emissora de l’Estat en emetre 24 hores d’informació, i el 1994, dos anys després de posar-se en marxa, també va ser la primera en adoptar el sistema d’àudio digital. Durant aquests 20 anys, l’emissora pública s’ha caracteritzat per la informació de proximitat i la de servei (el trànsit i el temps), sense deixar de banda l’actualitat estatal i internacional.

El 2002, Catalunya Ràdio va rebre un premi Ondas per la seva agilitat, sobrietat i capacitat de síntesi, i com a emissora pionera en el format de 24 hores de notícies. El 2009 va guanyar el Premi Nacional de Comunicació.

En la darrera onada del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, al juliol, Catalunya Informació va obtenir una audiència de 147.000 oients, mentre que l’EGM n’hi va adjudicar 138.000.