Aquest diumenge 11 de setembre, Catalunya Informació compleix 30 anys d’emissions regulars. Per celebrar-ho, juntament amb Catalunya Ràdio dedicarà part de la programació a commemorar l’efemèride i a fer balanç d’aquestes tres dècades.

“Catalunya Informació comença avui les seves emissions regulars, amb una programació dedicada íntegrament a les notícies, les 24 hores del dia”. Amb aquesta frase, l’11 de Setembre del 1992, el redactor d’informatius Martí Farrero va estrenar l’antena de la primera emissora de notícies 24 hores de l’Estat.

Coincidint amb el dia que es compliran tres dècades d’aquell moment, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació dedicaran part de la programació a l’aniversari, de manera complementària a la cobertura de la Diada Nacional de Catalunya.

El programa El suplement, a partir de les 11.25 h, oferirà una taula rodona per analitzar els 30 anys de Catalunya Informació. El director i presentador del programa, Roger Escapa, comptarà amb la presència del director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, i dels periodistes Martí Farrero, Marta Romagosa, Jaume Brufau i Marta Garcia.

Per la seva part, Neus Bonet (amb Farrero i Romagosa una de les tres primeres veus de Catalunya Informació) conduirà una edició especial de dues hores del Catalunya migdia, que a partir de les 15 h dedicarà un espai a la commemoració del 30è aniversari. Aquest comptarà amb la presència de periodistes i experts del món de la comunicació i farà memòria de la gènesi i els moments més destacats de l’emissora, a més d’analitzar quin és el present i futur de les ràdios d’informació 24 hores a Catalunya i a Europa.

Exposició al Palau Robert

La commemoració dels 30 anys de Catalunya Informació tindrà continuïtat a partir del 3 d’octubre, quan s’inaugurarà una exposició temàtica al Palau Robert de Barcelona. La mostra també estarà dedicada als altres canals d’informació continuada de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el 3/24 i el 324.cat, que el 2023 compleixen 20 anys i 15 anys, respectivament.

L’exposició es podrà visitar durant tot el mes d’octubre i farà un recorregut en imatges per les grans notícies dels últims 30 anys. Així, s’explicarà la història dels tres canals i es podran consultar vídeos testimonials d’alguns dels seus periodistes. A més, els jardins del Palau Robert acolliran l’emissió de programes tant de televisió com de ràdio.