Catalunya Música inicia aquest cap de setmana la nova temporada amb algunes novetats en clau de futur, amb l’objectiu d’apropar la música clàssica a nous públics amb una proposta més divulgativa i informativa. La voluntat és que, en un futur proper, l’emissora sigui “la casa de tots aquells que estimen la clàssica, o el jazz, o l’òpera, o les músiques del món, o la contemporània, o totes sense distinció”, diu en un comunicat

Les novetats d’aquesta tardor són “els primers d’una sèrie de canvis encaminats a una transformació del canal que ens permeti noves maneres d’explorar la música i que ens faciliti l’aproximació a nous públics a través de tots els canals possibles: ràdio, web, xarxes socials o dispositius mòbils, cadascun amb al seu propi llenguatge”, afirma Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals,

Per la seva part, Pilar Cugat, directora de Catalunya Música des del maig passat, treballa per aconseguir una emissora més oberta i divulgativa: ”Ens hem proposat apropar la clàssica a totes aquelles persones que no estan avesades a escoltar-la, trencant prejudicis, desfent tòpics, eliminant barreres i obrint portes perquè tot plegat permeti als no experimentats entrar en l’univers extraordinari de la música clàssica, en el qual segur, segur, que tothom hi trobarà el seu gust”, assenyala.

Novetats de la graella

L’aposta divulgativa i informativa de Catalunya Música es reforça amb la reformulació dels programes Tots els matins del món i Assaig general, dues grans finestres en directe en les franges de matí i de tarda, de dilluns a divendres, per donar a conèixer el més destacat de l’actualitat musical.

En concret, Tots els matins del món (de 7 a 10 h), amb Ester Pinart i Joan Vives, es transforma en un magazín amb seleccions musicals, entrevistes, i seccions per divulgar la diversitat i la transversalitat del món de la música. En la nova etapa, el programa incentivarà la participació dels oients.

Per la seva part, l’informatiu Assaig general (que s’avança una hora, de 18 a 19 h), dirigit per Albert Torrens i corealitzat per Marta Lanau, seguirà de prop l’actualitat musical, amb especial atenció als espectacles pluridisciplinaris o a aquells on la clàssica, entesa en un sentit ampli dialogui amb altres tipus de música o arts.

A més, Catalunya Música incorpora un nou espai dedicat al jazz de dilluns a divendres, Cafè jazz (de 15.30 a 16 h), que se suma al clàssic Via jazz de les nits (23 h), tots dos espais conduïts per Pilar Subirà. I el diumenge 29 de setembre s’estrena Focus (23 h), amb Maria Montes, que explorarà l’atmosfera sonora híbrida entre la música clàssica i l’electrònica.

Altres novetats de la graella són diversos canvis horaris de programes, com El compositor de la setmana de Montse Aguilera (de dilluns a divendres, de 10 a 11 h) i Els gustos reunits de Victòria Palma (de 13 a 14 h), a més de diversos espais temàtics del cap de setmana.