El 10 de maig del 1987, Josep Cuní i Sílvia Cóppulo van retransmetre des del Palau de la Música un concert de Victòria dels Àngels. Era la primera emissió de Catalunya Música, emissora que va néixer per omplir el buit de poder escoltar una canal de música clàssica i en català. Per commemorar el quart de segle, l’emissora ha preparat una programació especial, concerts i altres esdeveniments arreu del territori vinculats a l’activitat musical.

Durant la presentació dels actes d’aniversari, el director del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu, va destacar que Catalunya Música ha aconseguit una implantació en la societat equivalent a la d’altres emissores de països europeus “molt més madurs” en el consum de música clàssica. Mateu també va remarcar la projecció internacional de les aportacions de Catalunya Música a la Unió Europea de Radiodifusió (UER), i la seva importància per a la riquesa cultural i musical del país.

Per la seva part, el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Enric Marín, va destacar que Catalunya Música ha permès “normalitzar” els públics, els mercats i els circuits. Com a reptes de futur, l’emissora es marca aprofundir en l’acostament al públic més jove.

Programa

El primer concert dels actes de celebració és aquest dijous al Palau de la Música, dins de la temporada Ibercàmera, amb l’Orquestra de Cambra de Viena, que repetirà diumenge a l’Auditori de Girona. Després comença una especial col·laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, que aquest any també celebra el seu 25è aniversari, i de cara a la tardor està previst un concert en el qual l’OBC i l’Orfeó Català interpretaran El Pessebre de Pau Casals.

En els actes del 25è aniversari també s’ha programat una versió radiofònica de deu capítols dels Dietaris de joventut, d’Eduard Toldrà; una sèrie monogràfica dedicada a Xavier Montsalvatge, i la transmissió d’alguns dels concerts dels festivals d’estiu.

A banda, Catalunya Músca organitza al març les jornades Ars Acústica 2012, el grup de la UER integrat per productors d’emissores de ràdio del servei públic i artistes sonors que té per objectiu impulsar l’art radiofònic a les emissores que en formen part.