La graella de Catalunya Música presenta dues novetats. Per una banda, aquest diumenge, a les 9 h, s’estrena Set de sons, un nou programa presentat per Ester Plana que es dirigeix al públic familiar. L’espai oferirà cada setmana eines, recurs i recomanacions perquè els adults puguin acostar i transmetre als infants els valors positius de la música.

Com ens podem preparar per anar a un concert? Hi ha músiques més adequades que d’altres? Quins valors positius aporta l’aprenentatge musical a l’educació? Quina relació hi ha entre música i neurociència? Quins instruments són els millors per a cada edat? Aquestes són algunes de les qüestions que es plantejaran a Set de sons.

El nou programa comptarà amb diferents seccions i entrevistes a experts de l’àmbit de la música i l’educació, per tal de reflexionar i aportar idees concretes. Set de sons se centrarà en la música clàssica, però també incorporarà el jazz, la contemporània o les músiques del món.

L’altra novetat és Històries trobades, que a partir del 8 de novembre s’emetrà de dilluns a divendres a les 14 h. Conduït per Maria Montes, es tracta d’un espai radiofònic de que durant 30 minuts explora de forma monogràfica obres, fets o personatges del passat embolcallats per la música que en el seu moment els va acompanyar.

Tant el podcast com el web del nou programa compten amb informació complementària de cadascun dels episodis, com ara el detall de totes les músiques que s’hi poden sentir.