Volem tota la TDT catalana i amb la millor qualitat! Aquest és el crit de guerra d’una nova campanya iniciada a la Catalunya Nord per rebre els canals de Televisió de Catalunya. En concret, els seus impulsors demanen que particulars i entitats donin suport a una carta dirigida a la directora de TVC, Mònica Terribas.

“Hi ha un tros de Catalunya que no rep o rep malament TVC, és el tros de Catalunya sota administració francesa”, s’assenyala en la missiva. “L’estat francès priva els nord-catalans i la llengua catalana de drets i llibertats, la Generalitat de Catalunya permetrà que se’ns privi també de la televisió?” finalitza la carta, que recorda que el proper novembre es tancaran les emissions analògiques.

Els organitzadors, que recorden que una altra campanya va aconseguir que es poguessin rebre els quatre principals de TVC el passat mes de març, tot i que amb una potència menor (que afecta la qualitat i el nombre de cases que la poden sintonitzar), per la qual cosa demanen rebre tots els canals de la CCMA i amb una major potència.

Entre els impulsors de la iniciativa hi ha el partit polític Unitat Catalana, l’associació Aire Nou de Bao, l’ Associació Catalana d’Estudiants de la Universitat de Perpinyà, i VilaWeb de la Catalunya Nord.

Fa una setmana, la Federació d’Entitats de Defensa de la Llengua i Cultura Catalanes de la Catalunya Nord va decidir dirigir-se al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació per demanar que augmenti la potència amb la qual s’envia els senyals dels quatre canals de TVC.