Aquest dijous 20 de juny fa 30 anys de la primera emissió de Catalunya Ràdio. Per commemorar l’efemèride, l’emissora pública recordarà la seva història amb una programació especial. Tot i que les darreres setmanes els oients han pogut escoltar en antena les veus d’alguns dels principals locutors de l’emissora durant aquest temps, coincidint amb l’aniversari la seva presència s’intensificarà.

Així, els diferents espais de la graella repassaran la història de l’emissora a través dels espectadors, els mateixos programes, les notícies més destacades durant aquests anys, i amb convidats com Josep Cuní, Antoni Bassas, Miquel Calçada, Jordi Basté, Carles Cuní, Sílvia Tarragona, Joan Manuel Tresserras o Josep Maria Francino (director general de Catalunya Ràdio entre 1983 i 1984).

A més, durant la programació d’estiu, l’emissora continuarà recordant el seu 30è aniversari amb una secció diària al programa El matí de Catalunya Ràdio, i amb una pregunta setmanal al concurs de l’estiu El salvaVives, a més de diversos espais que s’emetran a Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat.cat.