El proper divendres, Catalunya Ràdio estrenarà Sons occitans, un pòdcast sobre música realitzat íntegrament en aranès. Dirigit i presentat per la periodista Anna Geli, constarà de 46 capítols de mitja hora que estaran disponibles els divendres.

Sons occitans donarà a conèixer música d’estils diferents i amb varietats lingüístiques de la llengua occitana. L’espai de producció musical geogràfic abasta la Gascunya, el Llenguadoc, la Provença, el Llemosí, l’Alvèrnia, el Delfinat, la Guiana, les Valades Occitanes i la Val d’Aran.

El nou pòdcast, pioner a Catalunya Ràdio, no només vol ser una finestra musical cap al món occità, sinó que també convida a fer un viatge cultural i històric per l’Occitània i l’Aran.

Aposta per l’aranès

El nou espai íntegrament en aranès s’emmarca en l’aposta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per donar visibilitat i impuls al seu ús social.

La primera emissió en aranès a Catalunya Ràdio va ser el 26 de març del 1988, amb l’estrena del programa Meddia aranès. Des de llavors, la CCMA ha consolidat la presència de l’aranès a la televisió i a la ràdio públiques catalanes.

Actualment, Catalunya Informació emet cada dia dues hores de programació en occità en desconnexió per al territori de la Vall d’Aran, a través del programa Eth maitin d’Aran. A més, el 3/24 ofereix de dilluns a divendres una roda informativa en aranès i, una vegada per setmana, una edició especial de l’informatiu TN comarques.