Aquest divendres, Catalunya Ràdio ha posat en marxa Clicka’t, un projecte radiofònic online dirigit a nens i nenes de 3 a 12 anys. L’objectiu és acostar la ràdio pública als més petits amb un format que permeti educar i entretenir, així com enfortir el caràcter de servei públic de l’emissora.

Clicka’t centra el disseny i els continguts en El petit príncep, amb motiu de la celebració l’any passat del 70è aniversari de la publicació de l’obra i de la commemoració aquest 2014 dels 70 anys de la mort del seu autor, Antoine de Saint-Exupéry. Així, el programa oferirà exclusivament continguts relacionats amb l’obra, com ara la recuperació de l’adaptació radiofònica emesa l’any 2000 a Catalunya Cultura.

El projecte s’ha posat en marxa amb uns continguts que s’aniran ampliant en funció de les necessitats dels més petits. El web es divideix en tres franges d’edat: micros (de 3 a 6 anys), sòners (de 7 a 9) i enxarxats (de 10 a 12); i en cinc àrees temàtiques: art, ciències, llengua, música i ràdio. Clicka’t també disposa d’un espai de vídeos, així com un blog de pares i un altre de mestres.

Aquesta és una nova proposta de Catalunya Ràdio que pretén fer-la “créixer” com a plataforma web més enllà de les emissions per antena. El projecte s’afegeix, doncs, a l’oferta d’iCat.cat, l’Arxiu Sonor, i el programa meteorològic Meteomauri.