Catalunya Ràdio estrena Septentrions, un podcast dedicat a explicar la realitat de la Catalunya Nord a través de diversos testimonis, mostrant una mirada a la llengua, la gent i el territori. El nou espai és una producció d’Ampli Productora presentada i dirigida per Sebastià Girard.

Septentrions s’estrena aquest dimecres i consta de deu capítols d’uns nou minuts, que ofereixen deu retrats de catalans del sud que per raons personals han decidit residir o treballar al Rosselló. En cada capítol, la persona entrevistada portarà els oients a descobrir una part del territori nord-català a través d’un aspecte característic.

El concepte del podcast recau sobre una gravació il·lustrada que tendeix cap a la fotografia sonora, deixant espai i donant protagonisme al so d’ambient. Una veu en off aporta elements de context i algunes dades per tal de completar el testimoni, que ocupa gran part de l’espai.

El director de Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals de la CCMA, Saül Gordillo, destaca la importància que una emissora pública faci un podcast com aquest: “Es tracta d’un recorregut pel paisatge i el territori del Rosselló amb testimonis que apropen la seva realitat a la nostra i, d’aquesta manera, fem possible que es trenquin fronteres. L’entorn digital és una magnífica eina per fer-ho i nosaltres sempre estarem oberts a iniciatives en format podcast, perquè s’ha demostrat que agrada molt al públic més jove”, assenyala.