Catalunya Ràdio i La Xarxa (l’antiga COMRàdio) han signat un conveni amb el qual es crea un “marc estable de col·laboració” amb l’objectiu de “potenciar objectius comuns i promoure la cessió, la producció i l’intercanvi de continguts radiofònics propis” produïts per qualsevol d’ambdues emissores.

L’intercanvi abasta tot tipus de continguts radiofònics (informatius, esports i programes) i es pot estendre a altres àmbits com el desenvolupament de continguts amb formats multiplataforma i interactius, entre d’altres. Només en queden exclosos els continguts que tractin “exclusivament” l’actualitat internacional o de la resta de l’Estat i no tinguin cap vinculació amb la informació de proximitat.

“Potenciar l’espai català de comunicació”

L’acord ha estat signat aquest dimecres per Fèlix Riera, director de Catalunya Ràdio, i Rafael de Ribot, director general de l’Agència de Comunicació Local, els quals han destacat que la col·laboració busca “sumar forces, generar estalvis i potenciar l’espai català de comunicació”.

Així doncs, els continguts contemplats en el conveni podran ser distribuïts i utilitzats tant pel grup d’emissores de Catalunya Ràdio com per La Xarxa i totes les emissores locals que hi ha adherides. D’aquesta manera es segueix el camí marcat per l’acord assolit entre Televisió de Catalunya i la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) el passat maig per a l’intercanvi, la producció i la coproducció en els àmbits d’informatius, esports i castellers.