Tot i que l’emissora pública catalana era l’única de l’Estat que en la darrera jornada de lliga tenia dret a accedir als camps per transmetre els partits, havia decidit solidaritzar-se amb la resta de cadenes arran del conflicte amb la Lliga de Futbol Professional (LFP), que ara els exigeix un cànon. La solidaritat, però, es va veure pertorbada amb la transmissió des del Camp Nou del partit entre el FC Barcelona i el Vila-real.

Al matí, en convocatòria extraordinària, el consell de govern de la CCMA va acordar que Catalunya Ràdio transmetés el partit i d’aquesta manera “exercir en plenitud els drets de transmissió radiofònica de la LFP” que estableix el contracte entre Televisió de Catalunya i Mediaproducción del 7 d’octubre del 2009 (on als drets televisius s’incloïen els radiofònics), segons va argumentar l’ens en un breu comunicat.

D’aquesta manera, s’evitava que Joaquim Maria Puyal no transmetés un partit del Barça des del Camp Nou per primer cop en 35 anys. No obstant, la mesura no va agradar a tothom i, per fer front a les crítiques i les acusacions d’esquirols versades a les xarxes socials, el director de Catalunya Ràdio i director general de la CCMA, Ramon Mateu, va voler donar les pertinents explicacions.

Ho va fer des del camp del Barça, entrevistat pel mateix Puyal abans del matx. “Seria una irresponsabilitat per la nostra part no oferir la transmissió quan el cànon es finança amb diner públic i, per tant, els catalans podrien esgrimir, amb raó, que no estem donant un ús eficaç als seus diners”, va dir Mateu.

El director de l’emissora pública va donar suport a les reivindicacions de les ràdios, i va explicar que la seva postura no era insolidària perquè no s’havia negociat res de nou, sinó que s’havia fet ús d’uns drets que l’emissora ja tenia. “Catalunya Ràdio va decidir incloure aquesta clàusula en el contracte amb Mediapro en previsió que pogués haver un conflicte futur”, va assegurar.