Aquest dimecres s’ha inaugurat un nou centre emissor a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que millora els senyals a través de l’FM de les quatre emissores de Catalunya Ràdio al municipi del Baix Camp i a zones pròximes.

Més concretament, la nova infraestructura permetrà augmentar fins al 100% la cobertura poblacional de Catalunya Ràdio a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, quan abans era del 83,38% (un increment de 1.104 oients potencials més). Pel que fa a Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat, la cobertura passa del 83,24 al 99,96% (1.111 oients potencials més).

Les quatre emissores també milloren la cobertura a Pratdip (Baix Camp), mentre que Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat també seran més accessibles per a alguns habitants de Montmell (Baix Penedès) i Salou i Tarragona (Tarragonès).

El nou centre emissor, ubicat als Dedalts, augmenta també la receptivitat en algunes carreteres de la zona. En concret, des de Masriudoms (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) a Tivissa (Ribera d’Ebre), i des del coll de Fatxes fins a Llaberia. Un dels objectius era ampliar la cobertura a tota la zona afectada pels plans d’emergència nuclear. Les freqüències a l’FM de les quatre emissores en aquest territori, són: Catalunya Ràdio 103.6 Mhz; Catalunya Informació 96.8 MHz; Catalunya Música 94.8 MHz, i iCat 106.8 MHz.

A la inauguració del nou centre emissor han assistit el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, Saül Gordillo; el director d’emissions tècniques de televisió i ràdio de la CCMA, Toni Roig, l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia Rodríguez, el regidor d’Obres i Serveis, Frederic Escoda, així com els responsables del servei per part del CTTI i Cellnex, l’empresa proveïdora del transport del senyal.