L’emissora pública catalana ha posat en marxa l’Arxiu Sonor de Catalunya Ràdio, que busca posar en valor el seu patrimoni de milers d’hores de gravacions realitzades durant gairebé 30 anys (es compliran d’aquí quatre mesos) i esdevenir la “referència sonora” del país.

L’arxiu estarà format per una selecció dels documents més rellevants de Catalunya Ràdio, els quals es poden complementar amb altres materials (sonors o no); la creació de nous continguts destinats a l’arxiu, i la incorporació del material cedit per altres institucions.

Col·laboració amb el CCCB

Un exemple del darrer punt és l’acord assolit amb Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Aquest dimarts s’ha signat un contracte de col·laboració pel qual el CCCB posa el seu fons documental a disposició de Catalunya Ràdio, que a canvi es compromet a difondre les activitats que organitza el centre.

“Quan nosaltres parlem d’arxiu, ho estem dient en l’accepció contemporània del terme, una cosa que està totalment viva, que és arxiu en la mesura que és capaç de retroalimentar-se constantment de nova informació i de poder llançar noves idees”, ha explicat durant l’acte de signatura el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera.

Les primeres passes de l’Arxiu Sonor es van començar a donar a l’octubre, amb la recuperació de la dramatització radiofònica de la novel·la Incerta glòria, de Joan Sales. Des d’aleshores s’han anat afegint nous continguts progressivament.