Catalunya Ràdio ha seguit el camí iniciat per TV3. Aquest dimecres ha comunicat per mail a la trentena de corresponsals freelance del territori que a partir de l’1 de maig prescindirà dels seus serveis. La seva tasca serà assumida per treballadors de la plantilla en el marc d’una reorganització del desplegament territorial.

En concret, la direcció de la ràdio pública establirà nous centres territorials als Pirineus, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre amb periodistes de l’emissora que tindran dedicació plena, i reforçarà amb “més efectius” el de la Val d’Aran i les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona.

Actualment, Catalunya Ràdio cobreix la informació local i comarcal “parcialment” amb periodistes freelance que cobren 17,5 euros la peça, un preu que s’havia reduït els darrers anys. A partir de l’1 de maig, prescindirà d’aquests professionals autònoms i utilitzarà recursos humans propis, per a la qual cosa obrirà un procés entre la plantilla perquè es presentin candidatures per ocupar les vacants a les diferents delegacions i centres territorials.

Segons la direcció, el grup “assoleix així una cobertura més arrelada al territori, tot garantint una informació de qualitat i de proximitat i amb la voluntat de reforçar el seu compromís per una Catalunya Ràdio amb més presència a les nostres comarques i preparada per compatibilitzar amb la màxima eficiència la informació local amb la global”.