El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha presentat al president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, el web Els himnes del futbol català, un arxiu sonor que reuneix els himnes de més de 200 clubs.

Es tracta d’un projecte del departament d’esports de Catalunya Ràdio i de l’àrea de mitjans digitals de la CCMA que té per objectiu ampliar la difusió d’aquest arxiu sonor a través de la Federació, que s’ha compromès a donar el seu suport a la divulgació del portal.

Durant la trobada, Joan Soteras, ha destacat la tasca de Catalunya Ràdio en la visualització del futbol català. El president de la FCF ha dit que aquesta implicació “fa que els clubs més modestos rebin una embranzida important. Ara es tracta d’aconseguir recollir el màxim de d’himnes possibles, ja que els clubs actuals són més de 1.400”.

Per la seva part, Saül Gordillo ha remarcat la importància de “fer accessible per a tothom un patrimoni sonor com aquest. Es tracta un cop més d’accentuar el caràcter de servei públic de l’emissora”.

Els himnes del futbol català compta amb un arxiu de més de 200 composicions musicals recollides gràcies al concurs que organitza des de fa sis anys el programa Tot gira de Catalunya Ràdio.

El web dona l’opció d’incorporar el seu himne a tots els clubs que ho desitgin i que encara no hi siguin presents. La voluntat és fer créixer l’arxiu i poder comptar en el futur amb els himnes de tots els clubs de Catalunya.

Per escoltar els himnes, es pot clicar sobre un mapa de Catalunya a la localitat on es trobi el club escollit, o bé es pot buscar introduint el nom en un cercador per paraules.