Aquest dimecres va tenir lloc la Nit de les Revistes, durant la qual es va lliurar la 13a edició dels Premis l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Engunay, Cavall Fort va ser distingida per partida doble: com a millor revista –per ser “el referent de les revistes infantils i juvenils”, segons el jurat– i pels seus 50 anys. Per votació popular, la publicació guanyadora va resultar Estris.

A banda, el jurat va premiar 440 Clàssica com a millor nova publicació, per “l’aposta valenta de crear una revista d’alta qualitat per a un públic fins al moment orfe d’una publicació especialitzada”. A més, va distingir L’Avenç com a millor editorial, i la Nit del Circ de Zirkòlica com a millor acció promocional.

Enguany, el premi especial de la junta ha estat per a la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, que el 2011 va celebrar l’any de la paraula viva, per “contribuir a descobrir, compartir, exercitar i celebrar la vitalitat de la llengua catalana”. El premi a la persona va ser per a Ernest Costa, fotògraf especialitzat en paisatges, considerat “una de les figures claus” de les revistes de l’APPEC. A més, la revista Gegants va rebre un guardó especial pel seu 25è aniversari.

Finalment, durant la nit els assistents van votar la millor portada, que va ser per la revista de ceràmcia Terrart.