L’adjudicatària dels serveis informatius d’IB3 de ràdio i televisió, Central Broadcaster Media (CBM), ha informat aquest divendres al comitè d’empresa de l’abast de l’ERO havia comunicat aquesta setmana. En concret, la filial del grup Secuoya vol acomiadar 34 treballadors: 11 de la televisió, 10 de la ràdio, 5 de la delegació de Menorca, 6 de la d’Eivissa i les dues de Formentera. En aquest darrer cas, suposaria la seva desaparició.

La mesura suposa l’acomiadament del 19,54% de la plantilla, formada per 174 treballadors. Un percentatge més elevat que el 15% de reducció de pressupost aplicat per l’ens a l’empresa, el qual és l’argument de CBM per executar l’expedient. A més, tot i retallar la partida dels serveis informatius, el 2013 el pressupost d’IB3 es manté com el d’enguany en 30 milions.

Abans de conèixer el seu abast, els treballadors ja es van reunir per organitzar diverses mobilitzacions en contra de l’ERO; en aquest sentit els representants sindicals dijous van lliurar un preavís de vaga a la Conselleria de Treball.