El sindicat CCOO ha registrat al Congrés dels Diputats una carta dirigida a tots els partits on manifesta la “necessitat” d’implementar un “pla de xoc amb mesures urgents” per salvar RTVE, i posteriorment poder abordar “amb serenitat” el debat sobre una radiotelevisió pública “adaptada a la nova realitat social”.

L’organització acusa el PP d’haver realitzat una política de “degradació del servei públic” de RTVE mitjançant la “manipulació informativa” i una “fallida programada”, al reduir més del 47% l’aportació del Govern des de l’inici de la legislatura. D’aquesta manera, afegeix, ha “forçat” un dèficit anual superior als 100 milions d’euros que “hauria de ser analitzat com a actitud delictiva social”.

CCOO destaca que RTVE acumula un dèficit superior als 372 milions d’euros, i que el seu patrimoni net ha passat dels 1.368 milions que tenia el 2011, abans de l’arribada al Govern del PP, als 765 milions actuals, una reducció del 44,08%.

Les mesures urgents

El pla de xoc que proposa el sindicat contempla les següents mesures urgents:

  • El restabliment de l’equilibri pressupostari per garantir el compliment dels objectius establerts per llei i trencar la política de “dèficit premeditat”.
  • Retornar al nomenament del president de RTVE per majoria de dos terços, i designar al nou director d’informatius entre professionals d’acreditada trajectòria dins la casa, el qual hauria de ser avalat per almenys el 50% dels professionals dels serveis informatius.
  • Cobrir totes les vacants existents en la plantilla per arribar als 6.400 treballadors, la xifra acordada com a bàsica per complir els seus objectius, per tal que les diferents àrees puguin desenvolupar amb “dignitat professional” la seva tasca.

CCOO assegura que aquestes mesures proporcionaran un “context apropiat” perquè el Congrés abordi el “necessari debat” sobre les millores en la llei que “resolguin definitivament la independència” de RTVE.