El passat 2 de maig, durant la tertúlia d’El matí de Catalunya Ràdio, mentre es valoraven les manifestacions de l’1 de Maig, el tertulià Manuel Milián Mestres, exdiputat del PP i directiu de Foment del Treball va assegurar que els CCOO i UGT són una “panda de paramafiosos” i que havien cobrat per uns cursos de formació que mai havien fet.

Ambdós sindicats denuncien que aquestes manifestacions no només no van “alterar” el director del programa, Manel Fuentes, i a la resta de convidats (Joan B. Culla, Joan Majó i Salvador Cardús), sinó que “van continuar definint-nos com a ximples i demagogs per dir que les retallades que s’estan aplicant son ideològiques, una línia editorial bastant habitual al programa”.

“Manca de pluralitat”

Així ho assenyalen CCOO i UGT en una carta dirigida al president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Josep Font. En la missiva, els respectius secretaris generals, Joan Carles Gallego i Josep M. Àvarez, es queixen de la “manca de pluralitat” que des de fa temps observen a El matí de Catalunya Ràdio, especialment a la tertúlia d’actualitat.

Segons els sindicats, l’espai “no està reflectint com hauria la diversitat d’opinions i sensibilitats que conviuen al nostre país, sobretot en un moment com l’actual”. En aquest sentit, es pregunten si no hi ha a Catalunya tertulians, opinadors, editors, periodistes, sociòlegs o filòsofs que no estiguin dins del “corrent de pensament únic”.

Per això, els sindicats demanen al CAC que actuï perquè no tornin a produir-se “insults i acusacions” com les esmentades, i que vetlli perquè Catalunya Ràdio “no doni veu a tertulians que no estiguin a l’alçada” de l’emissora i perquè “el ventall d’opinions polítiques i socials del nostre país es respecti i es traslladi” al programa de Manel Fuentes.

Un precedent

En un comunicat, els sindicats recorden que CCOO, el 2008, ja va presentar una denúncia contra Josep Cuní i Pilar Rahola per declaracions al Els matins de TV3. Aleshores, el CAC va comptabilitzar fins a dotze desqualificacions personals en una sola entrevista (vuit de Cuní i quatre de Rahola), i va concloure que ambdós periodistes mantenien “actituds allunyades dels valors que constitueixen el nucli de la missió de servei públic”.