El proper 17 de juliol, el president de RTVE, Leopoldo González-Echenique; la secretaria del consell d’administració, Laura de Rivera; el director corporatiu, Enrique Alejo, i l’anterior directora de recursos humans, Carmen Román, hauran de declarar davant la Sala Social de l’Audiència Nacional arran una denúncia de CCOO per la negociació del conveni col·lectiu aprovat al novembre en segona votació, i al qual l’organització es va oposar.

CCOO acusa l’empresa de lesionar el dret d’informació i de llibertat sindical. En concret, assegura que la direcció va aportar una informació econòmica errònia amb la qual s’haurien vulnerat els articles 64 i 89 dels Estatuts dels Treballadors, que estableixen l’obligació de negociar sota el principi de bona fe. A més, segons el sindicat, es van vulnerar els articles 28.1 i 37 de la Constitució que recullen el dret a rebre una informació correcta i adequada.

L’organització ja havia advertit el passat novembre que, durant la negociació, la direcció havia lliurat una documentació “manipulada” que no es corresponia amb la realitat de l’empresa, amb informació que diferia de l’entregada al consell d’administració i la dipositada al Registre Mercantil.

Segons CCOO, amb aquesta “ocultació de dades”, les retallades que es realitzaran a la plantilla “seran possiblement superiors a les recollides en l’acord” sobre el conveni. Ja aleshores havia advertit que emprendria accions legals si els seus serveis jurídics consideraven que s’havien lesionat els drets dels treballadors durant el procés de negociació, com al final així han entès.