La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha anunciat que presentarà una “querella criminal” per les informacions d’eldiario.es sobre el seu màster amb notes falsificades. La denuncia es personalitzarà en els periodistes Ignacio Escolar, director del mitjà, i Raquel Ejerique, cap de política social i autora de la informació.

“Tot això està construït sobre la base d’una informació falsa, parcial i tendenciosa i així quedarà acreditat”, ha assegurat Cifuentes davant el comitè executiu regional del PP. “Se sol·licitaran les diligències de proves a efectes d’acreditar la falsedat de les afirmacions”, ha afegit.

La presidenta ha negat cap “tracte de favor” de la Universitat Rey Juan Carlos i s’ha mostrat com la víctima d’un “linxament” que intenta destruir-la “política i personalment”. Segons ella, la polèmica ha estat un “error informàtic” aliè a la seva “responsabilitat”.

“Tenim la veritat de la nostra part”, s’ha defensat Ignacio Escolar després de l’anunci. “Hem mostrat tots els documents i demostrat les irregularitats i les contradccions de les seves diferents versions. Cifuentes respon amb una querella perquè no té explicacions coherents amb què contestar”, ha manifestat.