Tot i que inicialment es preveia la sortida de 20 treballadors, de moment la direcció del diari econòmic Cinco Días en té prou amb les 12 baixes voluntàries efectuades fins al moment. Entre els professionals que han deixat el rotatiu de Prisa hi ha els corresponsals de Barcelona, València i Nova York.

El pla anunciat al desembre, que buscava un canvi de model, també passava per la incorporació d’una desena de treballadors amb un perfil més tecnològic, dels quals de moment només se n’incorporaran cinc.

Ara, la preocupació dels treballadors resta en el nou conveni de l’empresa –l’anterior expirava el passat 31 de desembre– que començarà a negociar-se a partir de març. En termes generals, la direcció del diari de Prisa vol que la plantilla treballi els dissabtes i es prescindeixi de diversos complements.

Per la seva part, el comitè d’empresa vol garantir els lloc de treball i eliminar la diferència entre els periodistes que treballen a l’edició impresa i els de la digital.

De fet, la direcció ja ha comunicat als representants sindicals que el nou pla de negoci de l’empresa passa per potenciar l’àrea digital integrant ambdues redaccions. A més, s’incorporarà més contingut audiovisual a través de Cinco Días TV.