Aquest dimecres, ERC va presentar en la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament una proposta de resolució que instava a mantenir les emissions per satèl·lit de TV3 i evitar que es tanquin a partir de l’1 de maig. La proposta volia garantir la recepció en llocs on no es pot veure per TDT o internet, i proposava posposar el cessament fins que no s’habilitessin “sistemes alternatius adients”.

La proposta de resolució va rebre el suport de PSC i ICV-EUiA, mentre que CiU i PP la van rebutjar per raons econòmiques i tecnològiques, amb l’argument que es pot accedir a les emissions de TV3 via internet.

Aquesta alternativa, però, és rebutjada per la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) i Catalans al Món, que defensen el caràcter “socialitzador o familiar” que pot tenir per a moltes comunitats catalanes de l’exterior el poder veure la programació de TV3 internacional com qualsevol altre canal televisiu de l’oferta diària, i vaticinen que el seu seguiment quedarà “restringit a un cert sector” acostumat a veure televisió a l’ordinador o altres dispositius.

Cal recordar que ambdues entitats van recopilar més de 30.000 signatures en sengles campanyes contra del tancament de les emissions per satèl·lit, i van fer arribar al Síndic de Greuges els seus arguments per oposar-se a la mesura, que consideren que incompleix la llei de 1996 de relacions amb les comunitats catalanes de l’exterior. El Síndic va acceptar tramitar una queixa.