Els grups municipals de CiU, PP, ERC i ICV de l’Ajuntament de Barcelona s’han posat d’acord en exigir que el consistori retiri la querella contra VilaWeb pel cas Vilaró. La vista oral del cas és prevista pels dies 29 i 30 de d’aquest mes i el PSC, malgrat haver perdut la votaci9ó en la comissió de Presidència, continuarà el procés tot sol. El resultat de la proposició aprovada, presentada a iniciativa de CiU, ha de ser comunicat al jutjat.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar una querella del 2008 contra els mitjans de comunicació que havien publicat informacions qüestionant l’origen de les ferides del cap de la guàrdia urbana, Xavier Vilaró, en els incidents ocorreguts la nit de la final de l’Eurocopa de futbol.

Vilaró va assegurar que les lesions que va patir, per les quals va restar disset dies ingressat, alguns dels quals en estat molt greu, van ser causades per una pilota de goma disparada pels mossos d’esquadra. Però l’informe de l’Àrea d’Afers Interns de la policia contradiu aquesta versió i concorda amb les informacions publicades per VilaWeb.

La investigació, que aportava proves balístiques, el testimoni de policies i del cirurgià que va operar Vilaró a l’hospital, concloïa que la versió sostinguda per Vilaró podia “no ajustar-se a la realitat”.

Vilaró també es va querellar contra els Mossos d’Esquadra acusant-los de les lesions, però arran d’aquest informe la jutgessa que investigava la causa va arxivar el cas. La magistrada va concloure que no solament no era possible de determinar l’autor de les lesions, sinó “tampoc la mecànica lesiva denunciada pel cap de la guàrdia urbana”.

Font: VilaWeb