Andreu Buenafuente, Penélope Cruz, Pilar Bardem, Eva Hache o Blanca Portillo són alguns dels noms que donen suport a un manifest en què els treballadors de CNN+ demanen que el canal de notícies no tanqui després d’onze anys d’emissió. El text pretén que el tema no caigui a l’oblit i recorda que el tancament de CNN+ no només suposa el comiat de 200 treballadors, sinó que es priva a la societat d’una eina essencial de reflexió i d’una illa de pluralitat ideològica i social.

El manifest també conté una càrrega contundent cap a la direcció de Prisa: “CNN+ no pot pagar els plats trencats de la mala gestió del grup Prisa, que transformat en un tauró financer ha oblidat la vocació periodística amb què va néixer aquest grup de comunicació”.

Els comitès d’empresa de les diferents seccions de Prisa subscriuen el comunicat i al final afegeixen les signatures de diverses personalitats del món de la comunicació i l’espectacle, i de prop de 6.000 ciutadans més. El manifest defensa el periodisme que ha portat a terme aquest canal d’informació 24 hores que ha esdevingut “un espai de llibertat, debat, denúncia, investigació periodística, anàlisi serè, on s’ha donat veu a tots els àmbits de la realitat nacional i internacional, i l’exclusió ha estat una paraula prohibida”.

En aquest sentit, el comunicat afegeix que, durant anys, CNN+ ha contribuït a “la interpretació crítica de la realitat que ens envolta” i que una societat civil mal informada és “una societat morta, presa fàcil del poder i del gregarisme”. Per tant, proclama que “tancar CNN+ és colpejar a la societat la seva capacitat de controlar el poder”.