La fotògrafa barcelonina Isabel Steva Hernández, Colita, ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Fotografia que atorga el Ministeri de Cultura, dotat amb 30.000 euros. El jurat ha distingit la considerada fotògrafa de la Gauche Divine per la seva destacada trajectòria de més de cinc dècades alternant diversos formats (fotoperiodisme, retrat, assaig, fotografia cinematogràfica, comercial), a més d’autora de nombrosos llibres de fotos.

El veredicte també remarca que Colita ha estat una fotògrafa “compromesa amb la seva època, en particular en la defensa dels drets de la dona”, i destaca que en el seu treball “sempre es troba humor, intel·ligència i ironia”.

Entre altres distincions, Colita ha rebut la Medalla al Mèrit Artístic de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb els fotògrafs Oriol Maspons i Leopoldo Pomès (1998), i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (2004).

També ha guanyat el Premi FAD d’Honor Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals (2009), el Premi de Comunicació No Sexista a la trajectòria periodística (2009) i el Premi especial del jurat Terenci Moix (2011).