El Ministeri de Cultura ha concedit la Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts a la fotògrafa Isabel Steva Hernández, més coneguda com a Colita.

La considerada fotògrafa de la Gauche Divine ha alternat al llarg de més de cinc dècades de trajectòria diversos formats (fotoperiodisme, retrat, assaig, fotografia cinematogràfica, comercial) i ha publicat nombrosos llibres.

Entre altres distincions, Colita ha rebut la Medalla al Mèrit Artístic de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb els fotògrafs Oriol Maspons i Leopoldo Pomès (1998), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (2004), el Premi FAD d’Honor Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals (2009), el Premi de Comunicació No Sexista a la trajectòria periodística (2009), i el Premi especial del jurat Terenci Moix (2011), entre d’altres.

El 2014, el Ministeri de Cultura la va distingir amb el Premi Nacional de Fotografia, que Colita va rebutjar per les polítiques culturals i educatives del PP amb l’aleshores ministre José Ignacio Wert.

El Consell de Ministres va aprovar dimarts atorgar la Medalla d’Or en Belles Arts a 31 personalitats i institucions, entre les quals Colita. Aquesta distinció reconeix persones i entitats que “hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagin prestat notoris serveis en el foment, el desenvolupament o la difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic”.