La Comissió Nacional de la Competència (CNC), que el passat mes de juny va trobar possibles obstacles en la fusió entre Telecinco i Cuatro, finalment donarà el seu vistiplau a què aquesta operació es produeixi. Segons ha comunicat Prisa, la CNC ha estimat de forma preliminar que “els compromisos proposats per Telecinco solucionen els possibles problemes de competència” entre la cadena de Mediaset i Cuatro.

Tot i així, continuarà analitzant l’entrada de Telecinco i Telefónica a Digital+, ja que considera insuficients els compromisos presentats per les tres parts implicades, ja que no garantirien el manteniment de la competència. Per això, la CNC ha decidit separar ambdós expedients.

Ara, Prisa, Telefónica i Telecinco hauran de presentar compromisos més exigents per tirar endavant l’operació, que de no produir-se podria afectar la fusió televisiva per molt que tingués el vistiplau definitiu de la CNC.

En el comunicat de Prisa, el grup assegura que continuen les converses amb Competència amb l’objectiu “d’arribar a un acord de compromisos” que permeti l’entrada de Telefónica i Telecinco a Digital+. En aquest sentit, Prisa confia en “la resolució satisfactòria d’ambdós expedients en un breu termini”.