El consell de la Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha resolt que Abertis Telecom ha abusat de la seva posició de domini en el mercat dels serveis de transport i distribució del senyal de TDT. L’organisme considera que la conducta de l’empresa catalana és “molt greu”, motiu pel qual l’ha sancionat amb 13.755.000 euros.

El procediment es va iniciar per una denúncia d’Astra, després de la qual la direcció d’investigació de la CNC va constatar que, els preus que Abertis té pactats amb els clients per accedir als seus centres d’interconnexió, fan que els competidors “no tinguin marge per sobreviure” en aquest mercat.

L’empresa recorrerà als tribunals

Abertis Telecoms’ha mostrat en desacord amb els arguments de Competència, assegurant que cap de les conductes imputades és constitutiva d’abús de posició, i ha avançat que recorrerà davant l’Audiència Nacional.

L’empresa catalana, que considera que ha ofert l’accés als seus centres en els termes i condicions derivades de les seves obligacions, assegura que durant el procés ha faltat el “preceptiu informe determinant” per part de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), l’organisme que imposa a Abertis obligacions d’accés als seus centresa preus regulats.

Abertis ja havia estat sancionada amb 22 milions d’euros per Competència el maig del 2009 per un abús de posició de domini. Aleshores el motiu va ser que el disseny dels seus contractes quant a termini i estructura dels descomptes provocava un tancament de mercat en la provisió dels servei portador del senyal de televisió.