La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha sancionat RTVE amb 108.771 euros i Atresmedia amb 103.725 euros per emetre publicitat encoberta. L’ens regulador estipula que en ambdós casos es tracta d’una infracció administrativa de caràcter greu per vulneració de la Llei General de la Comunicació Audiovisual.

En concret, la CNMC ha multat RTVE pel programa La mañana de La 1 del 29 de març de 2015, quan es va emetre sense identificació publicitat encoberta de la franquícia de gimnasos Curves. La Comissió conclou que va existir una finalitat publicitària i promocional, així com una incitació directa a la utilització dels serveis de l’esmentat gimnàs.

Per altra banda, Competència ha sancionat Atresmedia pel programa Objetivo bienestar, emès al canal Nova el 20 de març d’aquest any. El regulador assenyala que s’hi va emetre un espai de caràcter divulgatiu i informatiu d’uns 10 minuts de durada, amb entrevistes i reportatges, promovent el nom i l’activitat de la Clínica Baviera amb propòsit publicitari.

RTVE i Atresmedia poden interposar un recurs contenciós administratiu contra la resolució de la CNMC davant l’Audiència Nacional en el termini de dos mesos.