La Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha decidit incoar un expedient sancionador contra Mediapro, el FC Barcelona, el Sevilla FC i el Racing de Santander, per haver signat contractes d’adquisició de drets televisius de Lliga i Copa del Rei amb una durada de més de tres temporades.

L’abril del 2010, la CNC va emetre una resolució on establia que els contractes audiovisuals superiors als tres anys podien tenir “efectes restrictius” en el mercat, per la qual cosa considerava que incomplien la Llei de Defensa de la Competència i el Tractat de Funcionament de la Unió Europea. En aquella resolució, la Comissió convidava a les empreses a “abstenir-se” de continuar realitzant aquestes pràctiques, cosa que Mediapro va fer amb Barça, Sevilla i Racing de Santander.

Ara s’obre un període d’un màxim de sis mesos per a la instrucció de l’expedient incoat i per a la seva resolució.

Mediapro ho veu “incompatible” amb la llei audiovisual

Només fer-se públic l’expedient de la CNC, la productora catalana ha assegurat que interposarà un recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional (AN) contra la resolució, en entendre que és “manifestament incompatible” amb la Llei General de la Comunicació Audiovisual que, com remarca, estableix que els contractes de drets de competicions futbolístiques no poden excedir els quatre anys. En aquest sentit, Mediapro assenyala que Competència “no pot estar per sobre d’una llei votada i aprovada pel Parlament”.

La productora també subratlla que, al febrer del 2011, l’AN recordava a la Comissió la seva “obligació de respectar” el que establia la normativa audiovisual. Així, el recurs contra la resolució de Competència persegueix que l’Audiència es ratifiqui en el mateix sentit.