La Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha incoat un expedient sancionador contra Gestevisión Telecinco per no haver detallat en el termini exigit el seu pla d’actuacions i el seu calendari pel que fa a la fusió amb Cuatro.

En el marc d’aquesta operació, Telecinco havia presentat diversos compromisos voluntaris que van ser declarats vinculants pel consell de la CNC de cara a autoritzar-la. Així, Telecinco hauria d’haver presentat en el termini d’un mes, des que la seva resolució fos executiva, un pla d’actuacions en què es detallessin les mesures adoptades en l’operació, cosa que es va incomplir.

La direcció d’investigació de la CNC entén que aquests fets poden suposar una infracció de la Llei de defensa de la competència. Ara s’obre un període màxim de sis mesos per a l’instrucció de l’expedient.

La cadena confia en l’arxivament

Per la seva part, després de conèixer-se l’obertura de l’expedient el passat divendres, Telecinco va assenyalar que confia que, després de la instrucció, l’expedient s’arxivi “sense més”.

En un comunicat, la cadena va remarcar que l’expedient no es basa en l’incompliment material dels compromisos presentats per la cadena en el marc de la concentració amb Cuatro, sinó en el presumpte incompliment d’un deure de tipus formal, concretament de termini, relatiu a un dels documents requerits.