La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència considera que la proposta de la Reial Federació Espanyola de Futbol per a la comercialització dels drets de retransmissió de la final de Copa del Rei “no compleix en la seva totalitat amb la normativa”. El partit el disputaran el proper 25 de maig el FC Barcelona i el València CF a Sevilla.

Així doncs, la CNMC insta la RFEF a realitzar una sèrie de modificacions en la licitació relacionades amb les obligacions d’emissió en obert, la diferenciació en la valoració d’ofertes entre HD i SD, l’existència de continguts audiovisuals oferts per la Federació no emparats per la normativa, i la reserva de drets tampoc contemplats.

Més concretament, la RFEF ha de:

  • Ajustar els diferents programes objecte del Paquet de la final al període de temps al qual se circumscriu el dret d’emissió.
  • Revisar certes obligacions comercials imposades a l’operador final quant a la reserva d’espais publicitaris i drets d’adquisició preferent que limiten excessivament la capacitat dels adjudicataris d’explotar comercialment els drets audiovisuals adquirits.
  • No incloure certes reserves de drets que no es justifiquen, ni obligacions en l’àmbit de la publicitat relacionades amb el patrocini.
  • Reformar aquells aspectes assenyalats en l’informe contraris als principis de publicitat, transparència, competitivitat i no discriminació en el procés d’adjudicació dels drets.