L’any 2006, el Govern va atorgar a l’emissora supramunicial 22 freqüències que corresponien a operadors privats, mesura recorreguda als jutjats per l’Associació Catalana de Ràdio (ACR). El passat abril, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó a la patronal de les ràdios privades i va anul·lar la resolució de la Generalitat.

Tot i que inicialment COMRàdio va presentar un recurs davant el Tribunal Suprem, finalment el retirarà. Així està previst que es decideixi el proper 26 de gener en una reunió del Consorci de Comunicació Local (CCL), que gestiona l’emissora. Amb aquesta decisió, renunciaria definitivament a les 22 freqüències, que retornarien al sector privat.

Al maig, el director general de COMRàdio, Francesc Triola, va defensar el recurs argumentant que la sentència del TSJC posa en qüestió una decisió de l’administració basada en la legislació audiovisual catalana. De fet, trobava inexplicable que la Generalitat no s’hagués sumat a la COM en el recurs, en considerar que la resolució judicial limita la seva actuació en una matèria en la qual té competències.

Defecte de forma

Ara, però, segons informa l’Ara de fonts de l’emissora, hi ha diversos informes jurídics interns que desaconsellen seguir amb el litigi, el qual, diuen, tindria poques opcions de prosperar a causa d’un “defecte de forma greu”.

A banda, segons asseguren les mateixes fonts al diari, seguir amb el recurs suposaria un impacte econòmic d’un milió d’euros en tres anys (sumant el manteniment de les 22 freqüències), i el seu estalvi vindrà molt bé en un context de retallades (el pressupost de l’emissora s’ha rebaixat un 10% aquest 2012).

A més, les 22 freqüències afectades, en teoria, són de poca potència i s’utilitzen per no perdre la cobertura per carreteres i autopistes en diferents zones del territori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram