Després de fer-se públiques les peticions que l’Associació Catalana de Ràdio (ACR) ha fet al Govern perquè s’elimini COMRàdio i es limitin les emissores locals, entre d’altres, l’emissora ha anat rebent nombroses mostres de suport. A banda, COMRàdio ha comunicat que ha demanat l’empara al Col·egi de Periodistes de Catalunya (CPC). Cal recordar que el seu degà, Josep Maria Martí, també és vicepresident de la patronal de les ràdios privades en representació de la Cadena SER.

El director general de la COM, Francesc Triola, ha titllat l’actuació de l’ACR de “molt greu”, ha defensat “la singularitat” de l’emissora, i ha lamentat “el poc respecte pels professionals que treballen a les 150 emissores que formen part del Consorci de Comunicació Local”.

Segons l’emissora, polítics, escriptors i personalitats destacades de la societat civil catalana han manifestat el seu “sentiment de repulsa” contra la petició de l’associació de les privades. Entre ells, cita l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el de Terrassa, Pere Navarro; el de Mataró, Joan Antoni Baron; la professora de Dret Constitucional, Montserrat Nebreda; el director de l’associació Comunicació Pública, Jordi Navarro; o l’escriptora Isabel Clara-Simó.

Per la seva part, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) també ha denunciat la “nova ofensiva” contra els mitjans públics, i critica que les peticions de les privades es facin “al Govern, obviant els àmbits parlamentari i legislatius locals”.

L’SPC defensa que COM Ràdio és “una oferta municipalista descentralitzada que permet la viabilitat de moltes cadenes municipals, amb les que comparteix programació, i que juga un paper vertebrador de la realitat local, a més de ser clau en la normalització de la llengua com correspon a tots els mitjans públics”. També destaca que té una oferta que “no pot satisfer mai la ràdio privada”.

Finalment, el Sindicat també denuncia la petició de l’ACR de retirar a les emissores de l’anomenat tercer sector “les poques freqüències de què disposa”.