El director general de COMRàdio, Rafael de Ribot i el director general de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Marc Melillas, coincideixen en la necessitat d’apostar pels mecanismes de cooperació i intercanvi entre els mitjans locals, especialment en la situació que travessa el sector.

“Cal superar la inèrcia” de la crisi; “les estructures de suport tenen sentit”, i és necessari “aprofundir en el model de treball en xarxa”. Aquests van ser alguns dels missatges que van llançar davant d’uns 120 representants de televisions locals i emissores municipals adherides a la XAL i la COM, respectivament, en la sessió inaugural de la quarta edició de la jornada Tecnolocal, celebrada aquest dijous al Tecnocampus de Mataró.

Rafael de Ribot, per fer front a la situació actual, on tot està en qüestió, va anunciar la seva intenció de reforçar el model de treball en xarxa, posant com a exemple “d’experiència d’èxit” el sistema d’intercanvi de notícies de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL).

En aquest sentit, Melillas va destacar que, durant el 2011, l’intercanvi de notícies es va incrementar un 60%. Segons va explicar, la dada és la resposta que la XAL i les televisions adherides donen a les dificultats econòmiques que pateixen els mitjans de proximitat.

A banda, Marc Melillas va apostar per la confluència multimèdia i multiplataforma dels mitjans locals per superar el que va anomenar com a “lògica de l’electrodomèstic”: fer continguts independentment de l’aparell a través del qual es consumiran.