La proposta/memòria justificativa de fusió de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i COMRàdio presentada per la direcció a la Diputació de Barcelona preveu acomiadar un 30% de la plantilla i augmentar la partida destinada a la contractació de treballadors externs, els quals actualment ja representen més d’un 50% del personal.

Davant del model de gestió que planteja el document, el comitè d’empresa de la COM ha expressat la seva “total oposició” als acomiadaments “injustificats” i a una “precarització” de les condicions laborals. Per això, ha demanat al gerent, Fèlix Ortega, autor de l’informe, que faci un “acte de responsabilitat i honestedat” i presenti la seva dimissió.

Els representants de la plantilla afirmen que Ortega “demostra una deslleialtat professional” cap als treballadors i la mateixa empresa, ja que al seu parer “no ha estat capaç de mantenir i fer créixer la COM, i basa la seva pròpia supervivència en reduir l’estructura i externalitzar (precàriament) els llocs de feina interns”.

En un comunicat, el comitè d’empresa considera que els diners públics que aporten la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de la ciutat i la Mancomunitat de Municipis “no poden fomentar la precarietat laboral ni servir per enriquir els interessos privats per la via de la contractació externa”. En aquest sentit, asseguren que amb la mesura es vol “amagar” una mala gestió dels recursos públics a costa d’acomiadar treballadors de la plantilla i externalitzar tasques pròpies.

Ara, la Diputació ha d’avaluar la proposta/memòria justificativa de la fusió, introduir-hi les modificacions que cregui convenients, i sotmetre-la a la votació del ple.