La 30a edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona ha guardonat el Grup Comunicació 21 amb el Tasis Torrent a la millor iniciativa en l’àmbit de la premsa local i comarcal per la seva xarxa de periòdics gratuïts de proximitat: Línia Vallès, Línia Badalona, Línia Maresme i les deu capçaleres de Barcelona, una per cada districte de la ciutat.

Per la seva part, el Premi Tasis Torrent al millor treball periodístic ha estat per a Crisi i immigració. Quan el somni ja no és Europa, d’Anna Teixidó, publicat a Revista de Girona.

Durant la Festa de la Comunicació Local, celebrada aquest divendres al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, també es va atorgar el Premi Miramar al millor programa d’una TV a Fem números?, de TV de Badalona; el Premi Rosalia Rovira al millor programa d’una emissora de ràdio municipal a M’expliques un conte, d’Olesa Ràdio, d’Olesa de Montserrat, i el Premi Diputació al millor programa de ràdio d’una emissora municipal d’Espanya a 7 dies, d’Aldaia Ràdio.

A banda, el Premi Arrel a la millor publicació municipal el va guanyar L’Informatiu de Santa Perpètua de Mogoda, i el Premi Innova a la millor iniciativa municipal en el camp de les noves tecnologies va ser ex aequo per a Wiladecans, de l’Ajuntament de Viladecans, i Cugat TV, la televisió online de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Finalment, tal com ja s’havia anunciat, es va lliurar el Premi d’Honor a Maria Eugenia Ibáñez (Mundo Diario, la Fulla del Dilluns i El Periódico), per distingir la seva llarga trajectòria periodística al servei de la informació de proximitat.

La cerimònia dels Premis de Comunicació Local va reunir més de 300 persones al Parc Audiovisual de Terrassa. L’Ajuntament de la ciutat vallesana va atorgar per primera vegada fa 30 anys el premi Tasis Torrent de comunicació local, anomenat així en honor a Rafael Tasis i Joan Torrent, autors de la Història de la premsa en català (1966). L’acte d’aquest divendres, presidit pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i per l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va servir per commemorar-ho.

Enguany, als guardons s’havien presentat 154 treballs de premsa, ràdio, televisió, internet i publicacions municipals, i estaven dotats amb 70.000 euros, 10.000 per a cada categoria (excepte el Premi d’Honor, que no té dotació econòmica).