Foto: Espai Línia

L’Espai Línia de Barcelona acull aquest dimarts 25 d’octubre, a les 19 h, el debat Com poden ajudar els mitjans de proximitat a combatre les ‘fake news’?, organitzat per Comunicació 21. Es tracta de la primera sessió d’un cicle que tindrà lloc durant els propers mesos en què s’abordaran diversos temes relacionats amb els mitjans, el periodisme i la comunicació de proximitat.

En el debat sobre com combatre les notícies falses participaran Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Joan Maria Corbella, professor de la Universitat Pompeu Fabra, i Laura Pinyol, consellera secretària del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, moderats pel periodista Quim Miró. Posteriorment, hi haurà un torn de preguntes del públic assistent.

La sessió parteix de la premissa que les anomenades fake news són un dels principals reptes que afronten actualment les democràcies d’arreu del món. Cada cop són més els actors que, de manera deliberada, intenten difondre falsedats a través dels mitjans de comunicació tradicionals o de les xarxes socials, però també ho fa directament un periodisme groc i de propaganda igualment perillós.

Malgrat el diagnòstic és àmpliament compartit, la pregunta clau és: com es poden combatre? En aquest primer debat del cicle organitzat per comunicació 21 s’abordarà com poden ajudar els mitjans de proximitat a fer-hi front.

L’Espai Línia està situat al carrer Girona 52 de Barcelona. L’entrada és gratuïta.